Ambasada României din Marea Britanie, acuzată că a”uitat” să achite chiria pe ultimele şase luni

Reprezentanții Ambasadei României în Regatul Unit sunt acuzați de proprietarul clădirii în care instituția a funcționat între 2008 și 2019 că a „uitat” să plătească chiria pentru ultimele șase luni.

În această perioadă, Ambasada României a operat pe Hyde Park 18, într-o clădire aparținând lui Christopher Christos, un bărbat de 67 de ani.

Potrivit The Times, partea română și-a asumat responsabilitatea de a plăti o chirie de 12.000 de lire sterline pe lună, însă, potrivit proprietarului clădirii, nu a transferat banii în ultimele șase luni, respectiv peste 70.000 de lire sterline.

Proprietarul susține că are o hotărâre judecătorească în acest sens, dar reprezentanții Ambasadei spun că a existat un „gentleman’s agreement” care le-ar fi dat posibilitatea să nu plătească chiria timp de șase luni.

Potrivit reprezentanților Ambasadei, acest acord ar fi fost încheiat în iunie 2018, iar România ar fi plătit chiria inclusiv pentru cele trei luni de grație înainte de încheierea acordului dintre cele două părți.

Pe de altă parte, proprietarul clădirii se plânge că „domnii se consideră de neatins ascunzându-se în spatele imunității diplomatice”.

Sediul Ambasadei României în Marea Britanie, a fost mutat între timp pe 344 Kensington High Street.