Anchetă într-un oraș din Marea Britanie, unde oamenii se tem că românii ar fura copiii localnicilor

Anchetă într-un oraș din Marea Britanie, unde oamenii se tem că românii ar fura copiii localnicilor

VIDEO: Un român beat a fost evacuat de polițiști dintr-un avion care pleca de la Londra spre Bucureşti
VIDEO: Mecanicul unui tren din Londra a uitat microfonul deschis în timp ce se uita la filme pentru adulți
Ştefan Bănică după ce a apărut poza cu el şi Alexandra Măceşanu: „Am un sentiment profund de indignare, neputinţă şi amărăciune“

Anchetă într-un oraş din Marea Britanie, după ce pe reţelele sociale s-au raspândit informatii false la adresa românilor din zonă că ar fura copiii localnicilor.


 

Poliţiștii din Great Yarmouth, oraş de pe coasta de est a Angliei, încearcă să găsească sursa zvonului potrivit căruia românii ar fura copiii localnicilor. Informaţia falsă s-a propagat rapid pe rețelele de socializare în ultimele zile, conform Yahoo News, citat de BBC.

Anchetatorii nu au găsit nicio dovadă care să susţină acuzatia adusă împotriva românilor. Poliţia încearcă acum să-i găsească şi să-i contacteze pe cei care au răspândit falsul zvon. În Yarmouth locuiesc peste 4.000 de imigranţi din estul Europei, printre care si mulți români.

Un caz similar au avut loc recent, în Franţa, după ce la periferiile Parisului s-a răspândit zvonul că românii ar fura copii pentru organe folosind o “ambulanţa neagră”. Cu toate că informaţia s-a dovedit a fi falsă, după ce ea s-a răspândit pe reţelele sociale au urmat o serie de atacuri rasiste asupra românilor din zonele respective.


Sursa: Yahoo News

COMMENTS