Cascadele necunoscute din sudul Banatului, Modavița și Burăul Mare vă așteaptă să le descoperiti

Cascade sudul Banatului

Dacă nu sunteți interesați de mare,în sudul Banatului, Cascadele Modavița și Burăul Mare vă așteaptă să le descoperiți.

Deși nu este la fel de faimoasă precum Cascada Bigar, ambele cascade sunt spectaculoase. Aici, apa cade dintr-o stâncă de aproximativ 15 metri înălțime la o viteză alarmantă, iar zgomotul produs dă impresia că natura își cântă propria simfonie.

Nu trebuie să faceți multe pentru a ajunge la paradisul munților Locva. Urmați drumul național spre Padina Matei (Padina Matei), la doar opt kilometri.

La doar câțiva metri distanță de drum, natura este afișată în fața publicului. Așa este, trebuie să fii lângă acest loc și să știi unde să te oprești pentru a te bucura de minunile naturale. Mulți turiști trec prin zonă, dar puțini oameni se opresc la cascada.

Apele repezi ale râului Modaviţa cad de la 15 metri înălţime, dând naştere unui peisaj de poveste. Pentru cunoscători aici este locul ideal pentru o şedinţă foto.

Pentru cei care vor să se avânte mai mult în inima naturii, o drumeţie de doi kilometrii printre fagii înalţi se termină în faţa unei alte impresionante căderi de apă: Cascada Burăul Mare. Nici aici nu ajung prea mulţi turişti români. Ajung în schimb cehii.

Potrivit localnicilor, cascada Modavița și Burăul Mare sunt atât de aproape de cer și pământ, încât dau impresia de atingere. În partea de jos a stâncii se află apa, când privești în sus, vei vedea infinitul albastru pe cer între ramurile copacilor.