Europenii sunt mai implicați în relațiile virtuale

    Deși este posibil să fim mai sociali ca niciodată, în același timp, devenim din ce în ce mai singuri. Deoarece totul se întâmplă în principal pe internet, comunicarea online a devenit treptat baza.

Un nou studiu a descoperit că europenii sunt foarte pasionați de relațiile virtuale, așa că este mult mai ușor să faci prieteni noi online decât în ​​viața reală. Experții subliniază că, totodată acest lucru poate duce la singurătate.

Încrederea oamenilor în tehnologie poate fi privită ca o formă de dependență, care în cele din urmă îi poate determina pe oameni să se divorțeze de viața reală. Asta a spus terapeutul, la fel și noi. Dar să revenim la numere.

Cercetările arată că europenii sunt mai prietenoși și mai încrezători în Internet decât oamenii care se întâlnesc față în față. Putem vedea că mai mult de o treime dintre aceștia fac acest lucru.

Drept urmare, în comparație cu viața reală, un procent similar de europeni preferă acum să găsească un grup de prieteni online. Asta pentru că sunt mai ușor de arătat … modul în care vor să-l vadă pe rețelele de socializare decât la fața locului.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii în relațiile online, cei care petrec mult timp pe Internet sunt mai susceptibili să se simtă singuri, deoarece nu se mai concentrează pe conexiunile din viața reală.

Cercetările arată că mai mult de jumătate dintre persoanele care folosesc social media au fost singure și petrec cel puțin 5 ore pe zi pe internet.