ITP-ul maşinilor din România se va putea face şi în STRĂINĂTATE. Ce state sunt menţionate în noul proiect

ITP-ul maşinilor din România se va putea face şi în STRĂINĂTATE. Ce state sunt menţionate în noul proiect

VIDEO: Momentul în care unui taximetrist român din Marea Britanie i s-a furat mașina cu tot cu client
VIDEO: Un român beat a fost evacuat de polițiști dintr-un avion care pleca de la Londra spre Bucureşti
VIDEO: Piesa virală compusă de un român din Spania despre “copiii diasporei” după ce au fost umiliți la alegeri

Un proiect legislativ iniţiat de senatorii PSD Nicolae Şerban şi Tit Liviu Brăiloiu propune ca Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) pentru maşini să poată fi efectuată şi în străinătate, menţionând, punctual, statele în care va fi permisă inspecţia.


Activitatea de inspecţie tehnică periodică se poate realiza atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Republicii Moldova, pe teritoriul statelor membre ale Spaţiului Economic European şi pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, prin operatori economici autorizaţi, numai pe baza unui contract de franciză încheiat cu RAR de căre aceştia, în condiţiile legii”, se arată în proiectul legislativ depus la Senat la data de 5 mai.

Statele la care se face referire în proiect sunt Republica Moldova, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi statele membre ale Uniunii Europene.

În sprijinul avizării propunerii de act normative, iniţiatorii au invocate inspirată de solicitări ale unor cetăţeni cu rezidenţă de medie şi lungă durată în afara României şi care deţin şi utilizează vehicule înmatriculate în România“.


COMMENTS