VIDEO: Piesa virală compusă de un român din Spania despre “copiii diasporei” după ce au fost umiliți la alegeri

VIDEO: Piesa virală compusă de un român din Spania despre “copiii diasporei” după ce au fost umiliți la alegeri

VIDEO: Scene desprinse din filmele cu mafioți pe o şosea din Suceava. Două mașini blochează patrula poliției care urmărea un contrabandist
Anchetă într-un oraș din Marea Britanie, unde oamenii se tem că românii ar fura copiii localnicilor
Preotul care a oficiat slujba pentru Alexandra: “Crești 15 ani un copil și vine o jigodie și ți-o ia de lângă tine”

Un român stabilit în Spania a compus o melodie rap după alegerile europarlamentare din 26 mai, care a devenit virală.


Maxi Nica (32 de ani), de profesie programator, e originar din Oradea şi locuieşte în Spania de la vârsta de şapte ani, potrivit jurnalistei Elena Stancu, care, alături de Cosmin Bumbuţ, lucrează la un proiect jurnalistic despre românii din diaspora, potrivit Libertatea.

Maxi Nica sau El Romanol, pe numele său de scenă, este şi rapper şi cântă despre condiţia imigrantului român în Spania, despre „copiii diasporei“ şi despre „părinţii care au schimbat acasă pentru o şansă“.

După ce a stat nouă ore la coadă în Castellón de la Plana ca să voteze la europarlamentare, rapperul a compus o piesă cu un mesaj dedicat românilor din diaspora care nu au putut vota. Videoul a devenit viral, strângând peste 50.000 de vizualizări.


Maxi a stat nouă ore la coadă în Castellón de la Plana ca să voteze prima dată pentru România. Asta e declaraţia lui de dragoste pentru România şi melodia asta e mâhnirea pe care o simt milioanele de români din diaspora care n-au putut să voteze ieri“, a scris jurnalista Elena Stancu, pe Facebook.

Mii de români au stat la cozi kilometrice în faţa secţiilor de votare din străinătate, pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. Mulţi dintre ei nu au mai apucat să voteze. Cei care au mers la vot au postat pe reţelele sociale fotografii şi videoclipuri de la cozile formate.

La Castellón, Spania, a intervenit poliţia la una din secţiile de votare. Românca Roxana Gîrdan a postat pe Facebook mai multe fotografii şi un filmuleţ. „La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se strigă «hoţii!». Oamenii sunt foarte nemulţumiţi pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor să voteze şi autorităţile nu vor să suplimenteze ştampilele de vot! A venit deja politia sa vadă ce se întâmplă! Off offf… Autorităţile române ne pun mereu în situaţii jenante în fata Europei.

A doua zii dupa vot 😟

Publicată de El Rumañol pe Luni, 27 mai 2019

COMMENTS