Trei români au cumpărat produse de 30.000 € în avionele unei companii din Belgia, dar nu au plătit niciun ban

Trei români au cumpărat produse de 30.000 € în avionele unei companii din Belgia, dar nu au plătit niciun ban

O româncă stabilită în Austria a fost înşelată de doi români pe care i-a ajutat la greu
Pagubă de 20 de milioane de euro pentru reţeaua de transport britanică, făcută de un grup de români
Doi români care se dădeau drept șoferi de taxi în Marea Britanie, își ușurau clienții de bunuri

Trei români au luat produse de 30.000 € în avionele unei companii din Belgia, dar nu au plătit niciun ban. Metoda lor i-a uimit pe anchetatorii belgieni care i-au arestat. Fiecare dintre ei riscă acum câte doi ani de închisoare.


Procurorul belgian a solicitat miercuri, în instanţă, pedepse de câte doi ani de închisoare pentru trei români care au furat 30.000 de euro de la compania aeriană Brussels Airlines printr-o metodă mai mult decât ingenioasă.

Cei trei bărbați au descoperit că achizițiile pe care le făceau la bordul unei aeronave cu cardul lor bancar erau înregistrate numai după ce aeronava ateriza. POS-ul care înregistra plata la bord era în “mod de avion” și nu era în niciun fel conectat la un terminal bancar, sau la un sistem informatic. Prin urmare, suma pe care se presupune că o datorau era trasă din cont abia după aterizare, când românii erau deja dispăruţi din aeroport.

Dar pentru că nu aveau bani în acel cont aferent cardului, ei ei cumpărau de fapt gratis“, a declarat procurorul în instanţă.


Cei trei urcau la bord cu cărți bancare goale și apoi cumpărau parfumuri și alte obiecte scumpe, fără să le plătească vreodată. Aceste lucruri erau apoi vândute în România“, a mai spus reprezentantul acuzării, citat de standaard.be.

Deoarece cei trei au rezervat, de asemenea, în mod consecvent, cele mai ieftine zboruri, au realizat un profit de până la 200 de euro pe zbor. În acest fel, au reușit să prejudicieze Brussels Airlines cu 29.981.

Am crezut că am jefuit banca din România care ne-a dat cardurile“, s-au apărat cei trei, în instanţă. Verdictul în cazul lor va fi dat pe 12 iunie.

COMMENTS