Un polițist de succes, a lasat România pentru a îmbrăca uniforma din Marea Britanie

Un polițist de succes, a lasat România pentru a îmbrăca uniforma din Marea Britanie

Doi români care se dădeau drept șoferi de taxi în Marea Britanie, își ușurau clienții de bunuri
Şofer român gazat în cabina camionului şi lăsat fară marfa de aproape 300.000 de euro, în Germania
Pagubă de 20 de milioane de euro pentru reţeaua de transport britanică, făcută de un grup de români

Nicolae Negoita, de 39 ani, s-a alăturat poliției din Brighouse după nouă ani petrecuți în uniforma din Romania. Polițistul si-a spus povestea de succes într-un interviu realizat de cei de la Examiner Live acesta fiind un model de urmat pentru ceilalți conaționali care-și caută drumul prin Regat.


Pe cand avea numai 19 ani, Nicolae Negoiță a intrat in poliție, iar dupa patru ani de pregătire și antrenamente intense, a devenit inspector-sef care lupta pentru protejarea vămilor și împotriva traficului de droguri. În 2011 a trebuit sa ia o decizie foarte importantă deoarece soția lui, de meserie medic pediatru, primise o ofertă de a lucra în Irlanda. A lasat uniforma de polițist de dragul femeii și a urmat-o.

In 2016 au ajuns în Calderdale, Anglia cu tot cu băiatul lor în varsta de 11 ani si cu cațel, un labrador pe nume Luna. Satul să stea acasă, acesta a acceptat un rol de profesor la o şcoală din Halifax, localitate situată la 3 minute de mers cu maşina de Calderdale. Urma să-i înveţe pe micuţii din şcoala primară noţiuni de introducere în informatică.

S-a bucurat doar câteva luni de această ipostază. În februarie 2018 a aflat că se fac recrutări în poliţia din West Yorkshire.A fost momentul în care şi-a dat seama că trebuie să lupte din nou pentru cariera pe care o lăsase în România.


A trecut cu bine peste perioada de pregătire şi a devenit poliţist în cadrul grupării de patrulă din Brighouse, altă localitate situată la câţiva kilometri de Calderdale.Românul a precizat, pentru sursa amintită, că perioada de recrutare a fost entuziasmantă, dar i-a provocat şi multe emoţii, mai ales când aştepta rezultatele să vadă dacă a fost admis sau nu.

COMMENTS