VIDEO: Scandal la o secție de vot din Londra, după ce una din urne nu era sigilată

VIDEO: Scandal la o secție de vot din Londra, după ce una din urne nu era sigilată

VIDEO: Momentul în care unui taximetrist român din Marea Britanie i s-a furat mașina cu tot cu client
VIDEO: Un luptător de wrestling a murit în timpul luptei la Londra
Pagubă de 20 de milioane de euro pentru reţeaua de transport britanică, făcută de un grup de români

A fost scandal la o secție de vot din Londra, deschisă de România în diaspora pentru alegerile europarlamentare 2019. Un alegător, care stătuse ore în șir la coadă să voteze, a observat că una dintre urne nu era sigilată.


Scandalul a continuat și alegătorii nu s-au lăsat până când membrii secției de votare nu au sigilat urna în fața lor. „N-am stat aici, însărcinată în 9 luni, ca să nu conteze votul meu”, le-a spus o tânără.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, spune că nu are ce să-şi reproşeze cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate şi crede că în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu se poate face faţă prin consulate şi două sau trei circumscripţii, ci este nevoie de o nouă legislaţie pentru votul în afara graniţelor.

Românii şi-au ales duminică europarlamentarii, un scrutin care a adus mai multe surprize și ale cărui semnificații sunt mai adânci decât un simplu vot. Participarea a fost peste aşteptări – 49 la sută dintre alegători s-au prezentat la urne, cu aproape 10 la sută mai mult decât la alegerile parlamentare din 2016.


Este un record în materie de alegeri pentru Parlamentul European organizate în România. Ca de fiecare dată în ultimii ani, românii au votat din nou masiv în diaspora, iar votul lor ar putea fi decisiv pentru configurația politică finală a acestui scrutin. Au fost atât de mulţi, încât au aşteptat chiar şi nouă ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare.

Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona sunt doar câteva dintre oraşele în care s-au format cozi kilometrice, cum în unele locuri nu s-au mai văzut niciodată. Şi deşi s-au aşezat la coadă cu mult înaintea închiderii urnelor, mulţi dintre ei nu au apucat să voteze.

De altfel, Ministerul român de Externe a cerut prelungirea orei de vot pentru diaspora, dar Biroul Electoral Central a răspuns că solicitarea nu poate fi acceptată. În aceste condiții, nervii întinși la maximum au cedat, în unele situații.

Iată cum au reacționat membrii secției de votare la revolta pe care și-a exprimat-o alegătorul:

Au început șmecheriile 😤😤😤 London Barking

Publicată de Liviu Stan pe Duminică, 26 mai 2019

COMMENTS