VIDEO: Serialul „Cernobîl“ a devenit cel mai bine cotat serial din istorie. Are cea mai mare notă pe IMDb

VIDEO: Serialul „Cernobîl“ a devenit cel mai bine cotat serial din istorie. Are cea mai mare notă pe IMDb

ITP-ul maşinilor din România se va putea face şi în STRĂINĂTATE. Ce state sunt menţionate în noul proiect
VIDEO: Momentul în care unui taximetrist român din Marea Britanie i s-a furat mașina cu tot cu client
Șofer român de TIR gazat în somn şi jefuit într-o parcare din Franţa

Noua producţie marca HBO, „Cernobîl“, a depăşit cele mai apreciate seriale TV din istorie şi a devenit cel mai bine cotat show din toate timpurile.


„Cernobîl“, care spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, a depăşit cele mai apreciate seriale TV din istorie şi a devenit cel mai bine cotat din toate timpurile.

„Cernobîl“ este o miniserie în cinci părţi realizată de HBO în colaborare cu Sky Atlantic. Serialul, disponibil pe HBO GO, ocupă acum prima poziţie în topul IMDb, cu un scor de 9,7 din 10. Astfel, „Cernobîl“ a reuşit să detroneze într-un timp foarte scurt seriale populare precum „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“.

Topul serialelor pe IMDb:


Chernobyl (2019) – 9.7

Planet Earth II (2016) – 9.5

Band of Brothers (2001) – 9.5

Breaking Bad (2008) – 9.5

Game of Thrones (2011) – 9.4

Our Planet (2019) – 9.4

The Wire (2002) – 9.3

Cosmos (2014) – 9.3

Blue Planet II (2017) – 9.3

Începând cu explozia Reactorului 4 de la centrală nucleară de la Cernobîl, din aprilie 1986, producţia HBO prezintă evenimentele care au condus la tragedie, accidental în sine, dar şi gestionarea crizei ce a urmat.

Cel mai apreciat aspect al miniseriei „Cernobîl“ este faptul că prezintă evenimentele exact aşa cum s-au petrecut, fără prea multe intervenţii artistice, iar detaliile sunt un punct-cheie, inclusiv cele strecurate în titlurile celor cinci episoade.

„Cernobîl“ spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986, una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, şi a oamenilor curajoşi care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat.

Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei şi Ucrainei, ajungând până la ţările scandinave şi din Europa de Vest.

Miniseria în cinci părţi îi are în rolurile principale pe Jared Harris („The Crown“; „Mad Men“), Stellan Skarsgård („Melancholia“, „Good Will Hunting“) şi Emily Watson („Hilary and Jackie“ şi „Breaking the Waves“).

Jared Harris îl interpretează pe Valery Legasov, chimist şi membru al Academiei de Ştiinţe din URSS care a jucat un rol crucial în investigaţia dezastrului de la Cenobîl. Stellan Skarsgård îl interpretează pe Boris Shcherbina, vice prim-ministrul rus, trimis de Kremlin să conducă comisia guvernamentală de la Cernobîl în orele de după producerea accidentului. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană hotărâtă să elucideze misterul care a condus către dezastrul de la Cernobîl.

COMMENTS