Amenzile pentru PARCARILE private din Marea Britanie vor fi REDUSE la jumatate

Parcarile operate de companiile private vor avea amenzi limitate la 50 de lire sterline, in scădere de la 100 de lire sterline, ca parte a actiunii guvernului britanic impotriva colectarii agresive a datoriilor si taxelor nerezonabile.

Noul cod de practica pentru parcarile din Anglia și Tara Galilor va exclude Londra, conform Metro.

Ministrul Neil O’Brien a declarat cu privire la acest aspect: „Firmele private emit aproximativ 22.000 de tichete de parcare in fiecare zi, adoptand adesea un sistem de semnalizare inselatoare si confuza, colectare agresiva a datoriilor si taxe nerezonabile concepute pentru a stoarce bani de la soferi.

Noul cod de practica va stabili o viziune clara, cu interesele soferilor in centrul sau, in timp ce va combate cei mai mari infractori care pun alti oameni in pericol si impiedica serviciile noastre de urgența sa isi indeplineasca sarcinile”, a completat acesta.

Planurile vor prevede, de asemenea, amenzi mai mari de 70 de lire sterline și 100 de lire sterline pentru incălcari grave, cum ar fi „abuzul de parcare a clientilor” sau parcarea unei masini intr-o zona de incarcare, cu scopul de a alinia amenzile cu tarifele autoritatilor locale.

Nicholas Lyes, de la compania de depanare RAC, a declarat: „RAC a militat de ani de zile pentru a pune capat practicilor din sectorul parcărilor private, asa că salutam noul cod national care va introduce standarde mai inalte si va introduce un plafon mai mic pentru penalitati”.