Boris Johnson la Kiev

Boris Johnson BATE cu pumnul in masa la Kiev: „Rusia nu ameninta doar Ucraina, ci toata Europa”

Premierul britanic Boris Johnson a mers intr-o vizita la Kiev, pentru a discuta cu presedintele ucrainian Volodimir Zelenski, o posibila invazie a armatei ruse si pentru a asigura acestora sprijinul Londrei.

Potrivit liderului de la Londra, pericolul unei invazii militare din partea Moscovei este evident. El a anuntat că Marea Britanie va oferi un sprijin financiar in valoare de 88 milioane de lire sterline Ucrainei, in calitate de ajutor in perioada de criza energetica.

Indemnam Rusiei sa se retraga. Sunt unii care spun că noi exageram amenintările, ca Statele Unite si Marea Britanie amplifica lucrurile, dar rapoartele serviciilor arata altceva. Exista un pericol clar si prezent. Nu va fi doar Ucraina, trebuie sa ne gandim la Georgia, Republica Moldova, dar si alte tari”, a declarat Boris Johnson, conform ziarulromanesc.net.

Totodata, presedintele Volodimir Zelenski a declarat ca armata ucraineana este pregatita sa lupte pana la capat și si-a exprimat increderea ca țara sa nu va fi lasata sa se apere de una singura.

Acesta nu va fi un război doar intre Ucraina si Rusia. Va fi un război european, un război în toată regula. Noi ne vom apara tara. Cred că este corect, pentru ca acesta este pamantul nostru, ne vom apara istoria, graiul, traditiile si in primul rând oamenii”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.