Discutie Guvernul Britanic

Guvernul de la Londra ofera AJUTOR FINANCIAR celor care se confrunta cu plata facturilor

Cancelarul britanic Rishi Sunak ia în considerare acordarea unor sume unice de bani lucratorilor care se confrunta cu probleme cauzate de plata facturilor tot mai mari, conform The Sun.

Cotidianul scrie ca, Trezoreria intentioneaza sa ofere o plata unica in numerar, de maxim 500 de lire, gospodariilor care nu mai fac fata cu plata facturilor, care au devenit tot mai mari. Ajutorul financiar ar putea fi dupa modelul platilor de tip Trump acordate americanilor aflati in dificultate in timpul pandemiei.

Plata directa este considerata o solutie mai bună decat reducerea TVA-ului la facturile de energie, despre care cancelarul se pare ca se teme că ar oferi un ajutor financiar gospoadariilor mai bogate, care nu au nevoie de ajutor.

Un expert de la o organizatie apropiata guvernului sustine că o plata unica, in numerar, de maxim 500 de lire sterline, ar fi cel mai bun raspuns la criza costului vietii, deoarece gospodariile ar putea cheltui banii așa cum au nevoie.

Datele oficiale din această săptămana au aratat ca salariile nu reusesc să tina pasul cu inflatia in crestere, care a atins acum un nivel maxim al ultimilor 30 de ani.

Gospodariile se vor confrunta cu o serie de presiuni financiare din aprilie, când impozitele vor crește, iar facturile la combustibil ar putea crește cu peste 50%.

Exista o presiune din ce in ce mai mare asupra guvernului pentru a ajuta, pe fondul temerilor că multe persoane vulnerabile vor trebui să aleaga intre a-si incălzi locuintele sau a-si cumpara alimente in această iarna.

„Un bonus pentru costul vietii, cu o plata mai mare pentru cei cu venituri mici ar ajuta foarte mult familiile in dificultate si asta ar demonstra in mod clar ca guvernul este de partea lor” declarat o sursa a Trezoreriei pentru The Sun.

Discutiile sunt in desfasurare intre Boris Johnson, cancelar, secretarul de afaceri si firmele de energie, cu privire la cea mai buna cale de actiune, relateaza sursa mentionata.