Bundestag-beneficii

Guvernul german ofera avantaje persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid

       Persoanele care sunt complet vaccinate împotriva Covid-19 sau care și-au revenit din boală s-ar putea bucura în curând de mai puține reglementări în Germania atunci când fac cumpărături sau se întâlnesc cu prietenii.

Bundestagul a votat joi proiectul guvernului Angela Merkel, care oferă privilegii speciale pentru persoanele care sunt vaccinate sau vindecate pentru COVID-19.

Dacă va fi aprobat de Bundestag, camera superioară a Berlinului, proiectul de lege va intra în vigoare și măsura va putea fi pusă în aplicare.

Care vor fi beneficiile de care se vor bucura nemții vaccinați, ori vindecați de Covid-19

Cei care s-au vaccinat nu vor mai avea nicio restrictie cu privire la intalniri private si nici nu vor mai fi limitati la un numar de persoane intr-o incapere.

Totodata si la cumparaturi sau cand vor merge la coafor, frizerie vor fi ca si cum ar fi prezentat un rezultat negativ, conform dw.com.

Distantarea fizica si mastile inca vor fi obligatorii si pentru cei vaccinati, acestia momentan nu vor putea sa mearga la restaurante sau hoteluri deoarece majoritatea inca sunt inchise.

Acestea masuri de relaxare se aplica celor care au primit a doua doza de vaccin si au trecut cel putin 14 zile, sau celor care s-au vindecat de boala si au trecut intre 28 de zile si 6 luni.

Ministrul Justitiei, Christine Lambrecht a declarat ca este un pas important si necesar pentru statul de drept.

Acesta indeamna toti cetatenii sa respecte masurile si sa lucreze responsabil, fiind singura varianta sa se revina la normalitate in cel mai scurt timp.