Marea Britanie va fi raportata ca fiind „zona de mutatie a variantelor Covid”

       Incepând de duminică, Germania a decis sa raporteze Marea Britanie ca fiind „zonă de mutație a variantelor Covid„, motivul este raspandirea variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul sau, potrivit recomandărilor Institutului de Sănătate Publică Robert Koch. Acest tip de clasificare va impune automat restricții pentru persoanele care vin din Regatul Unit.

Ambasada Germaniei la Londra a facut anuntul printr-o postare pe Twitter, iar prima masura va fi de a limita calatoriile din Marea Britanie in Germania. Deci, toti cei care vor calatori din Marea Britanie in Germania vor fi carantinati pentru o perioada de 14 zile. Aceasta carantina nu poate fi scurtata.

Guvernul german va urma automat indicatiile Institutului Robert Koch, relateaza DW.

Noua masura va intra in vigoare duminica 23.05.2021, si doar cetatenii care locuiesc in Germania vor putea calatori.

Marea Britanie devine din nou o zona cu risc ridicat din cauza variantei de coronavirus, cel putin pentru Germania.

Noua varianta indiană  este considerata foarte contagioasa

Noua varianta indiana a virusului este considerata foarte contagioasa tocmai din cauza numarului crescut de infectii din ultimele luni.

Matt Hancock, ministrul sanatatii a declarat ca au fost identificate in Marea Britanie 2967 de cazuri cu varianta indiana, cele mai multe in vestul Angliei, si Londra in usoara crestere de la inceputul saptamanii.

Guvernul britanic este acuzat ca nu a restrictionat calatoriile spre si dinspre India in luna aprilie cand, situatia sanitara era una destul de buna si avea o campanie de vaccinare destul de accelerata.

Jens Spahn, a declarat ca este ingrijorat cu privirea la Marea Britanie si ca vor fi luate toate masurile necesare pentru raspandirea variantei in Germania.