calatorie-germania

Noi conditii de intrare in Germania pentru romani, incepand din 2 iunie

Din 2 iunie Romania a fost exclusa din categoria „zonelor de risc” astfel ca cei care vor calatori pe cale aeriana din Romania in Germania trebuie sa fi avut Covid, sa fie vaccinati sau sa prezinte un test negativ.

   Ministerul Afacerilor Externe a declarat ca, in contextul pandemiei COVID-19, autoritatile germane au schimbat conditiile de intrare in tara.

Prin urmare, in contextul eliminarii tarii noastre din categoria „zonelor de risc”, incepand cu data de 2 iunie, persoanele care calatoresc din Romania pe cale aeriana, pot intra pe teritoriul german cu conditia sa prezinte unul din urmatoarele documente:

  1. Un document care demonstreaza un rezultat negativ al infectiei cu Covid. Sunt acceptate testele PCR efectuate cu maxim 72 de ore inainte de a ajunge in Germania, dar si cele de tip antigen cu o valabilitate de maxim 48 de ore, condorm standardelor stabilite de Institutul Robert Koch. Aceste dovezi se pot prezenta pe hartie sau in format electronic si trebuie sa fie in limba germana, engleza, franceza, italiana sau spaniola.
  2. Un document care atesta schema completa a vaccinarii impotriva Covid. Dovada intra in vigoare daca au trecut cel putin 14 zile de la administrarea rapelului(a doua doza), sau a dozei unice sau a unui vaccin din cele permise la nivel european.
  3. Un document care sa ateste infectarea anterioara cu Covid si o dovada a unei testari de laborator care a fost efectuata cu cel putin 28 de zile inainte dar in termen de maxim 6 luni.

Conform unui comunicat MAE, pentru cei care merg in Germania pe cale rutiera, nu este necesar sa prezinte documentele prezentate mai sus.