Sadiq Khan si Boris Johnson

Primarul Londrei i se opune lui Boris Johnson. Masca trebuie sa ramana obligatorie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat ca purtarea mastii este principala masura pentru a preveni raspandirea virusului si ca batalia impotriva covid este departe de a ajunge la final.

Contra primarului Londrei, vine dupa ce Boris Johnson a anuntat ca restrictiile vor fi ridicate, inclusiv purtarea mastilor in spatiile inchise. Acesta tine cont probabil si de faptul ca aproximativ 30% din populatia Londrei sunt inca nevaccinati in acest moment.

Purtatul mastilor este un cel mai important factor pentru a preveni raspandirea virusului COVID, iar guvernul ar trebui sa mentina aceste restrictii cel putin pentru spatiile inchise si transportul in comun.

Sper ca londonezii vor respecta aceste masuri in continuare cand folosesc mijloacele de transport in comun, pentru a proteja pe ceilalti si pentru a evita ulterior noi restrictii.

Ceea ce am aflat din aceasta pandemie este ca nu trebuie sa ne complacem si sa anulam toate sacrifiicile si munca depusa pana acum” a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Sindicalistii din transportul public in comun au afirmat ca vor sustine purtarea mastilor chiar daca aceasta regula nu va mai fi obligatorie.

„Sindicatul nostru pune ca intodeauna sanatatea publicului pe primul loc si stim ca purtatul mastilor in continuare va oferi oamenilor incredere in transportul public”, a spus Manuel Cortes, conform Agerpress.