primarul-londrei-Sadiq-Khan

Primarul Londrei vrea sa introduca TAXA pe mila parcursa pentru masinile poluante

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost acuzat de complot pentru a face bani din „taxa pe mila” pentru a conduce prin Londra. Conservatorii au avertizat ca astfel, Londra s-ar transforma intr-un oras unde „doar cei bogati vor putea conduce”.

Acesta vrea introducerea acestei taxe, pentru a-i incuraja pe cei care conduc masini pe benzina sau diesel, sa foloseasca mai des transportul in comun, mersul cu bicicleta, mersul pe jos, sau vehiculele electrice atunci cand este cazul.

Acesta sustine aceasta taxa pentru a atinge obiectivele climatice si acelea de a reduce poluarea la 0 pana in anul 2030. Raportul primariei descrie „taxa pe mila” ca fiind o schema simpla si eficienta care ar putea inlocui taxele actuale cum ar fi taxa de congestionare și zona cu emisii ultra scăzute, conform dailymail.co.uk.

Hugh Bladon de la ABD, a declarat ca o astfel de propunere este revoltatoare si in momentul actual nu dispun de tehnologia necesara pentru a monitoriza fiecare masina care circula prin Londra.

Tony Devenish, membru GLA, a declarat ca primarul vrea sa transforme Londra intr-un oras unde doar cei bogati vor putea conduce.

Fondatorul Pimlico Plumbers, Charlie Mullins OBE, l-a acuzat pe primar ca nu stie de unde sa mai absoarba fonduri si ca aceasta taxa i-ar lovi in principal pe cei care tin capitalul in miscare. Acesta a mai declarat ca sustine lupta impotriva schimbarilor climatice, dar el pune „caruta inaintea calului„.

Primarul a mai declarat ca in lume au fost multe proiecte impotriva schimbarilor climatice care au fost intarziate, fie ca au fost prea dificile, fie din motive politice si nu vrea sa amane proiectele care le are si le poate implementa.