Profesorul Alexandru Rafila: COVID-19 NU se transmite prin aerul condiționat

Profesorul Alexandru Rafila: COVID-19 NU se transmite prin aerul condiționat

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentatul Romaniei la OMS a raspuns la intrebarea daca coronavirusul se poate răspândi prin aparatul de aer condiționat.

Cu toate ca mulți specialiști au spus că aparatul de aer condiționat poate transmite cu ușurință noul coronavirus, profesorul Alexandru Rafila este cu totul de altă părere.

Am auzit zilele acestea, mi s-a părut absolut incredibil. Se spunea să oprim instalaţiile de aer condiţionat pentru că există un risc de transmitere a infecţiei prin aceste instalaţii.

Asta este o prostie pentru că riscul de transmitere este extrem de redus, mai ales dacă personalul poartă mască şi este suficient să le întreţii, să le igienizezi.

Gândiţi-vă la o clădire mare de birouri unde nu există geamuri care se deschid, oamenii poartă mască, iar aerul condiţionat este oprit. Este o chestiune de nefuncţionalitate.

Suntem tentanţi de foarte multe ori la anumite exagerări care pun în pericol chiar activitatea pe care o desfăşurăm“, a declarat Alexandru Rafila pentru Antena 3.