Român întors din Italia, denunțat la poliție de propria mamă

Român întors din Italia, denunțat la poliție de propria mamă

Un român care s-a întors din Italia la începutul lunii Mai, le-a spus polițiștilor de frontiera că vine de fapt din Ungaria, însă mama acestuia l-a dat în vileag.

Femeia le-a comunicat polițiștilor că acesta vine dintr-o zonă roșie și a făcut acest denunț, deoarece se teme pentru sanătatea ei.

Vă comunicăm faptul că în data de 13.05.2020 am fost înștiințați de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Arad, care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 09.05.2020, o persoană de sex masculin a venit în România de pe teritoriul Italiei, unde a fost carantină, fiind într-o zonă roșie, însă a declarat în fals reprezentanților D.S.P aflați la punctul de trecere a frontierei Nădlac, că vine de pe teritoriul Ungariei. În urma cercetărilor efectuate de S.J.C.C.I Arad, s-a stabilit că mama acestuia a anunțat la postul de poliţie din localitatea de domiciliu că, fiul său urmează să se întoarcă acasă dintr-o zonă roşie din Italia şi se simte în nesiguranță”, se arată comunicatul Poliției.

Bărbatul s-a ales ulterior cu dosar penal și va fi anchetat ulterior de autoritățile locale, în vederea lămuririi împrejurărilor și stabilirea răspunderii penale.