camion

Sofer de TIR amendat cu 9000 de lei pentru ca a folosit cartela tahograf a altui sofer

Un șofer de TIR a fost amendat cu 9.000 de lei după ce polițiștii din județul Gorgi au descoperit că a folosit un card tahograf aparținând altei persoane. Potrivit news.ro, utilizarea cardurilor de tahograf are ca efect prevenirea suprasolicitarii șoferilor de camion și are la bază un regulament guvernamental care stabilește reguli privind timpul de conducere, perioadele de conducere și perioadele de odihnă pentru șoferi.

Poliţiştii de la rutieră au depistat un bărbat de 47 de ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma cercetarilor aceștia au constatat că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparţinând unei altei persoane. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9000 lei”, a transmis, miercuri, IPJ Gorj.

Sursa menționată a precizat că, totodată s-a dispus  confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat, urmând a fi înaintată unităţii emitente.

Şoferul de TIR a fost depistat în cadrul unei acţiuni organizate de către poliţişti împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. şi al cărei rol este prevenirea şi combaterea abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranţa şi legalitatea transportului de mărfuri generale şi periculoase.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.