police-truck-control

Sofer roman de TIR condamnat in Marea Britanie pentru alcoolemie de 3 ori peste limita

Un sofer roman de TIR din stabilit in Milton Keynes a fost condamnat dupa ce a condus condus peste 40 de mile, avand o alcoolemie de 3 ori peste limita legala. Gabriel S, in varsta de 44 de ani din Milton Keynes a fost condamnat pe data de 7 iunie la 14 luni de inchisoare la Luton Crown Court.

In noaptea de 12 septembrie 2020, politistii au primit numeroase sesizari despre un camion care circula haotic pe autostrada. Martorii au descris ca in acel moment camionul schimba benzile haotic si se apropia foarte tare de alte vehicule care se aflau pe langa el.

Dupa ce camionul a parasit autostrada, martorii au declarat ca acesta a trecut prin mai multe giratorii, mergand pe si pe contrasens aproape sa produca un accident frontal cu un autoturism. In cele din urma acesta a fost gasit de catre politisti la un depozit local din Milton Keynes.

Barbatul a fost incatusat pe loc de catre politisti iar in urma controlului, acestia au gasit in cabina o sticla goala de vodca intr-o geanta. Acestuia i s-a suspendat dreptul de a conduce, pentru o perioada de 3 ani si a fost condamnat la 14 luni pentru acuzatii de conducere sub influienta alcoolului si conducere periculoasa pe drumurile publice punand totodata viata celorlalti participanti la trafic in pericol.

Acesta este un exemplu extrem cat de periculos poate fi sa te urci baut la volan, este un miracol ca nu a avut urmari mai grave. Soferul s-a aparat ca nu a consumat alcool decat dupa ce a ajuns la depozit dar datorita martorilor acesta a pledat vinovat.

Cu aceasta ocazie dorim sa amintim tuturor cat de periculoase sunt alcoolul si stupefiantele in timp ce conduceti, acestea fiind unul din principalele motive ale accidentelor, nepurtarea centurii de siguranta, privitul la telefon sau viteza” a declarat unul din politisti, conform ziarului local.