india-coronavirus

Tarile bogate vor relaxarea restrictiilor, in timp ce India e in criza

     Italia este dornica de turisti si nu mai sta dupa Uniunea Europeana si isi lanseaza propriul certificat verde. Nemtii de asemenea vor beneficia de mai multa libertate incepand cu weekendul curent, in timp ce in India oamenii mor intr-un mod alarmant.

Elvetia de astfel si-a deschis portile turistilor si in campania de promovare este celebrul tenismen Roger Federer impreuna cu actorul Robert de Niro. Momentan in Elvetia se poate intra doar cu test PCR negativ si persoanele vaccinate nu au inca niciun beneficiu.

Guvernul de la Roma, a anuntat, ca cei imunizati care detin certificatul verde, vor putea calatori fara restrictii intre regiuni si turistii for fi scutiti de carantina.

Turismul italian a inregistrat pana in prezent pierderi de peste 120 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca veniturile din turism inseamna 13% din PIB.

Chiar din acest weekend germanii vaccinati se vor bucura de mai multa libertate. Guvernul a hotarat sa relaxeze restrictiile pentru cei care au trecut prin boala ori au fost vaccinati. Acestia vor putea merge la spectacole sau in magazine, intalniri private si for circula fara restrictii,scapand de obligativitatea de a prezenta un test PCR negativ.

Insa, aceasta relaxare si-o permit doar statele instarite care au putut procura vaccinuri sau au luat masurile necesare pentru reducerea numarului de cazuri. Dar India este vizibil lipsita de control si oamenii mor din pacate, pe capete. Ieri de exemplu, numarul celor care nu au supravietuit virusului a fost de 3700 de persoane si in ultimele saptamani, in fiecare ora au murit 120 de persoane.