control-politia-de-frontiera-giurgiu

VIDEO: Sofer de TIR prins la vama Giurgiu cu migranti printre pepeni

Politistii de frontiera din Giurgiu au depistat in cabina unui sofer de TIR, douazeci si unu de cetateni straini, care incercau sa intre ilegal in Romania. Acestia se aflau in remorca camionului incarcat cu pepeni si planuiau sa ajunga in Austria.

Miercuri in jurul pranzului, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetatean ucrainean a prezentat politistilor documente de insotire a marfii , pepeni, de la o firma din Turcia cu destinatia catre Ucraina.

In urma controlului politistilor de frontiera, acestia au constatat ca sigiliul era rupt, motiv pentru care au facut un control mai amanuntit asupra transportului.

Astfel ca in semiremorca camionului au fost descoperiti douazeci si unu de cetateni straini.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti, s-a constatat ca persoanele ascunse aveau varste cuprinse intre 14 si 28 de ani si provin din tari cum ar fi Siria, Irak si Palestina. Acestia au fost preluati din Bulgaria si urmau sa ajunga in Austria cu sprijinul altor persoane. Acestia au declarat politistilor ca au platit suma de 6000 de euro unei persoane care au cunoscut o pe teritoriul Turciei, cu scopul de a ajunge in vestul Europei.

Acestia impreuna cu soferul de TIR, au fost predati autoritatilor bulgare pentru continuarea cercetarilor si dispunerea masurilor legale ce se impun.

Sursa: politiadefrontiera.ro