autoritatile-maghiare

Zeci de pachete cu mancare pentru romanii din strainatate, confiscate si distruse de autoritatile maghiare

Zilele trecute, autoritatile maghiare, au oprit o duba care ducea pachete cu mancare catre romanii din strainatate de la familiile din Romania. Aproape de intrarea in Austria, vamesii au oprit o duba cu numere de Romania, incarcata cu 3.860 kg, fiind peste limita impusa de lege.

Vamesii maghiari au oprit o duba cu numere de Romania pe autostrada M1, aproape de intrarea in Austria. Dupa ce au verificat actele, acestia au constatat ca in duba se aflau circa 400 kg de carne, oua, bauturi alcoolice, dar si tigari, toate acestea de contrabanda, conform Rotalianul.

La volan se afla un barbat in vasta de 37 de ani care le-a spus vamesilor ca alcoolul si tutunul era pentru consumul personal, dar alimentele erau in pachete trimise din Romania catre Irlanda, conform Administratiei Naționale de Impozite și Vami din Ungaria.

Soferul, cetatean roman, amendat cu 1700 de euro

Dupa ce Autoritatea Nationala pentru Siguranta Alimentelor au fost informati de vamesi, acestia au decis confiscarea produselor de contrabanda si distrugerea carnii si a oualor fara etichete, deoarece au fost transportate in mod neregulamentar.

Soferul a fost sanctionat cu amenda de la 1700 euro, circa 650 000 de forinti pentru greutatea impusa de lege a fost depasita. Totodata el va raspunde si pentru incalcarea legii privind accizele si va suporta costurile aferente pentru distrugerea alimentelor care au fost transportatea neconform.

Administratia Nationala de Impozite si Vami din Ungaria transmite tuturor transportatorilor sa se conformeze cu reglementarile stabilite de Leagra din 1988 privind circulatia rutiera in Ungaria.